IRON MARY – Dumagép

Dumagép

Jó, tudom nem a legelőnyösebb tulajdonság, de nagyon szeretek beszélni és beszélgetni. Életem során, sok helyen megfordultam, szereztem barátokat, messze kerültem számomra fontos emberektől, rokonoktól, barátoktól. A távolság megnehezíti a kapcsolattartást. Vannak persze megoldások a postagalambtól kezdve, a facebookon át, a telefonig, de a kedvencem…a Skype, annak is a telefonra tölthető változata.

– Levelet szeretek írni, kézzel, de csak pár embernek, főleg időseknek, akikről tudom, hogy szeretik, összegyűjtik a leveleimet, alkalmanként előveszik. Ugyan már nem a postagalambot használom, de ezzel a kommunikációs eszközzel pár emberhez érek el.

– Telefon? Mondom, szeretek beszélni, s sok beszédnek sok a költsége. Legyen az bármilyen jó csomag, a külföldön élő, nem EU tagországbeli rokonokkal az ily módon történő kapcsolattartás igen csak drága.

– Facebook. Bekapcsolom a gépet, nincs fönt. Megbeszéltük, hogy fönt lesz, miért nincs fönt? Ülök a gép előtt, húzogatom az egeret, bámulok ki a fejemből. Szent egek, már fél órája itt ülök (úgy teszek, mint aki tesz valamit, de nem). Még mindig nincs fönt. Megcsörgetem. Most nem jó…

Ami számomra a legjobb megoldást adta, az a Skype telefonos változata. Tulajdonképpen telefonálok, csak lényegesen olcsóbban, ha a beszélgetőpartner nem elérhető, azt rögtön látom, nem folyik el az idő, csak úgy.

A Skyperól és arról, hogy hogyan lehet telefonra telepíteni, bővebben itt olvashattok.

Számokban elég nehezen meghatározható, hogy mennyit spórolok, vagy spórolok-e egyáltalán, mert az olcsóbb lehetőséget kihasználva többet és többször beszélek a számomra fontos emberekkel. A jelenlegi telefonszámlámat és az előző havikat összevetve, olyan 1-2 ezer forintra becsülöm a Skypenak köszönhető megtakarításomat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s