Nem vagyunk egyedül

Május végén ellátogattam az

Öngondoskodás Expóra.

Elég nagy várakozással néztem az esemény elé: érdekelt, hogy mennyien és milyen célokkal mennek oda. Hogy mi a tapasztalatom? A hasonló rendezvényeket MINDENKINEK CSAK AJÁNLANI TUDOM.

Jelen van körülbelül száz ember, mindegyik valamilyen módon „független” szeretne lenni, és ezért tenni is hajlandó. Ha még bizonytalankodsz, felbátoríthat a közösség, ha pedig már biztos vagy a dolgodban, tippekre és trükkökre tehetsz szert.

Miért is jó, ha sok, hasonló célú ember van összezárva? Mert, mint az az egyik előadásban is elhangzott, a huszonegyedik században az emberek „törzsigénye” nem elégül ki. Túl kevesekkel tartják a kapcsolatot, a szociális hálójuk nem elég szerteágazó és mély. Az öngondoskodás tág fogalom, amiben rengeteg vonalon el lehet indulni, és többen meg is teszik. Léteznek rendezvények, helyszínek, ahol ezek az emberek össze tudnak futni, meg tudják osztani a tapasztalataikat, ki tudják cserélni ismereteiket ( / emailcímüket.) Az konkrétan elhangzott az egyik előadásban hogy olyan “törzset” válassz magadnak amelyik segít elérni a pénzügyi céljaidat és nem eltávolít tőlük.

expomatrix_neo_in_morpheus_glasses

A témák nagyon különbözőek voltak, a fogyasztóvédelemtől kezdve a hulladékgazdálkodáson keresztül az egészségmegőrzésig. (A szekciókat megtalálod a honlapon.)

Néhány hasznos ötletmorzsa a sok közül:

  • a fogyasztóvédelem nemcsak büntet, hanem van egy pozitív listája is. Aki akar, kérhet vizsgálatot a saját boltjára és a “hibátlan” eredményről kiteheti az oklevelet a bolthelységbe / weboldalra
  • hogyan készíthetek passzív, energiafogyasztás mentes légkondit
  • miért érdemes elhagyott szellemfaluban házat vásárolni
  • miért a hűtőszekrényre érdemes leginkább odafigyelni, az összes áramfogyasztó készülék közül
  • ha szakembert szeretnék alkalmazni, de csak rövid időre, akkor bérbe is vehetem pár napra, egy erre specializálódott cégtől

A sokféle téma egyik következménye, hogy a látogatók és előadók is igen széles spektrumon mozognak: rengeteg szélsőség képviseltette magát, az „ősmagyartól” az elvakultan tudományosig.

Összegezve a tapasztaltakat azt gondolom, hogy mindenképpen jó döntés volt elmenni.

A legközelebbit ajánlom nektek is. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s