Miért szeretnénk hogy gazdagodj

bookyard1568.jpg

Részletek Donald Trump és Robert Kiyosaki MIÉRT SZERETNÉNK HOGY GAZDAGODJ – című könyvéből (amiben egyébként ilyen fejezetek vannak, mint: Még iskolába járok, mitévő legyek?)

“Ahogy Donald mondta nekem: Az olaj mindenre hatással van a gazdaságunkban, és a gond az, hogy lassan kifogyunk belőle. Az árak csak egyre magasabbra fognak emelkedni. Te meg én megleszünk valahogy, de emberek millióinak fog elevenébe vágni a dolog.

Ha már most szembenézel a problémával, része lehetsz a megoldásnak.

Amikor az előttünk álló pénzügyi kihívásokról beszélek az embereknek, különböző reakciókat kapok tőlük. Az egyik szokványos válasz így hangzik: “Ne is beszéljünk róla!”  Sokszor hallom azt is: “Pozitívan kell gondolkodni, ez a nagy borúlátás csak kárt okoz.”  Ahelyett, hogy szembenéznének a problémákkal, inkább homokba dugják a fejüket. Pedig a legtöbb ember számára az energiaárak növekedése elszegényedést fog jelenteni.   –   Kiyosaki

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

A kormányok egyszerűen azért nem védhetik meg a népüket úgy, ahogy egykor tették, mert a problémák immár globális méretűek.

Ahogy a környezetvédők észrevették, hogy bizonyos békafajok kihalófélben vannak, éppúgy ismerik fel most a közgazdászok, milyen gyászos a jövője a középosztály és a szegények nyugdíjának és egészségügyi ellátásának. Néhány éven belül szerte a világon elkezd nyugdíjba vonulni a történelem legnagyobb demográfiai robbanásának a nemzedéke, és a legtöbb kormánynak nincsenek meg az anyagi eszközei az ígéreteik betartására.

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

A világ számos országa csupán két osztályból – a gazdagokból és szegényekből, vagyonosokból és nincstelenekből – álló társadalommá válik. A mai japánban például már csak szegény vagy gazdag, pénzügyileg győztes, vagy vesztes lehetsz. Ugyanez játszódik le Amerikában, és számos európai országban is. A középosztály eltűnőben van, akárcsak a sarki jégsapkák.

Donald Trumppal folytatott beszélgetéseink során megegyeztünk abban, hogy napjaink összetett pénzügyi kihívásaink nem tudunk a tegnap pénzügyi intelligenciájával megfelelni.

Mi azért írunk, azért tartunk előadásokat, készítünk oktató játékokat és egyéb termékeket, mert azt szeretnénk, hogy az emberek meggazdagodjanak, és képesek legyenek kezelni a saját pénzügyi problémáikat, ahelyett, hogy másoktól várnák a megoldást.

Egyetértettünk abban, hogy ha az emberek pénzt kapnának, az csak súlyosabbá, nehezebben megoldhatóbbá és veszélyesebbé tenné a problémát.   –   Kiyosaki

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

Robert és jómagam azt az üzenetet küldjük, hogy a megfelelő pénzügyi képzettséggel és tervezéssel átvészelheted a pénzügyi világban dúló vihart, és a képzettség révén még meg is gazdagodhatsz.   –   Trump

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

A szegénység felszámolásába ölt pénzzel az a gond, hogy csak még több szegényt teremt, és tovább tartja szegénységben az embereket. Ezért vállalta Donald és Robert a segítő szerepét. Ők ugyanis tudják, hogy A VILÁGMÉRETŰ SZEGÉNYSÉGRE A MEGOLDÁST A PÉNZÜGYI KÉPZÉS JELENTI, NEM PEDIG A PÉNZ.

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

Adj valakinek egy halat, és jóllakatod egy napra.   –   Ezt tesszük nemzetként már régóta.

Tanítsd meg halászni, és egész életére ellátod élelemmel.   –   Ez az, amit mi teszünk. Azt szeretnénk, hogy az emberek elsajátítsák a meggazdagodás módját, és másokat is megtanítsanak rá.

Donald és én aggódunk amiatt, hogy a legtöbb ember nem tudja hogyan kezelje, és hogyan fektesse be a saját pénzét. Ahelyett, hogy megtanulnák kezelni a pénzt, csak a szakértők kezébe nyomják, aztán reménykednek hogy a szakértők valóban értik a dolgukat.

Mi nem áruljuk a halat. Mi nem adunk pénzért befektetési tanácsot, nem mondjuk meg az embereknek, hová tegyék a megtakarításaikat. Mi arra szeretnénk megtanítani, hogyan gazdagodj meg, hogyan fektesd be a saját pénzedet, és hogyan válj a saját pénzügyeid szakértőjévé. Arra szeretnénk megtanítani, hogyan halássz önmagadnak.

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Szinte halom, ahogy néhány olvasó azt mondja magában: De nekem nincs gazdag apám! Én nem születtem bele a vagyonba, és nem kaptam jó neveltetést!  –  Nekem sem volt részem fényes neveltetésben, és nem születtem gazdag családba. Akik így gondolkodnak, a legnagyobb tőkéjüket, az elméjüket önmaguk ellen fordítják. Arra használják az eszüket, hogy pénz helyett mentségeket keressenek.”

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“A befektetés sem különbözik bármely más készségtől: Mihelyst kipróbálod és megismered a következményeit, döbbenetesen izgalmassá válik. Már hallom is a választ: “Még hogy a befektetés izgalmassá válik!” Valahányszor ezzel a reakcióval találkozom, tudom, hogy az illető még nem próbálta ki.”

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Ha a magasabb matematika követelmény volna, vissza kellene mennem újságkihordónak.”   –   Warren Buffett

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Ha egy pókerjátszmában ülsz, és húsz perc után még nem tudod ki a balek, akkor te vagy a balek.”   –   Warren Buffett

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Felismertük, hogy a helyzet nem fog megváltozni, a megoldás tehát az, hogy nekünk kell megváltoznunk.

Napjainkban minden eddiginél nagyobb szükség van rá, hogy az emberek megváltoztassák a pénzügyeikkel és a jövőbeli anyagi boldogulásukkal kapcsolatos gondolkodásukat. Robert és én azt szeretnénk, hogy kiterjeszd a látókörödet.”   –   Trump

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Azért szeretnénk hogy gazdagodj, mert úgy a megoldás része lehetsz, nem pedig a problémáé.”

*         *   *   *   * * * * * *   *   *   *         *

“Ne hajtogasd ország világnak, hogy a világ tartozik neked a napi betevőddel. A világ semmivel sem tartozik neked. Ő volt itt előbb.”   –   Mark Twain

l.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s