Pályázat készítési segédlet

Meg ne ijedj a “pályázat” szótól. 🙂

writing_kazmer_2

Ugyanúgy el tudod mondani ami történt veled, mint egy haverodnak a kocsmában kávézóban. Néhány dolgot célszerű szem előtt tartani, de nem kötelező. Ez nem dolgozat. 🙂

Az írás legyen minél tömörebb, könnyen emészthető.

Ha lehet legyen minél konkrétabb, lépésről lépésre leírva, hogy mit kell csinálni. Általában ez nem mindenkinek egyértelmű. Inkább legyen szájbarágós mint érthetetlen.

Hasznos ha a pályázatod színesebb elemeket is tartalmaz. Olyanokat is akár, amit eddig a többiben még nem találtál. Saját készítésű képek, táblázatok, diagramok,  vagy mint például a szószedet a Szabó Ervin kincsekből (P. Howard).

Ha utalsz valamire aminek meg tudnád nevezni a forrását, akkor célszerű megtenned. Például könyvet íróval, pontos címmel. Weboldalnak a címét is belinkelve.

Ha van valami szó, ami talán ismeretlen sokaknak , akkor magyarázd meg légy szíves. Minél érthetőbb, hétköznapibb példákat mutass be. (Ha úgy látod, akkor akár külön szószedet is. készíthetsz.)

Ha tudsz, akkor mellékelj számokat. Ne erről szóljon a dolog, de jó lenne legalább azt tudni neked mennyi  hasznod volt a dologból.

A képeket ha lehet ne mellé rakd, hanem bele a szövegbe. Számomra könnyebb lenne, úgyhogy megköszönném :).

Szeretném kihangsúlyozni, hogy bár jelenleg túlsúlyban vannak a  spórolós gondolatok, a pénz megtakarítása mellett a megkereséséről is jó lenne ötleteket kapni. A különféle befektetések, pénzkeresési megoldások is ugyanolyan fontosak (ha nem jobban).

Esetleg fejtsd ki az érzelmi előnyöket is. Hogy neked konkrétan mitől jó érzés. Nem szennyezed a környezetet, segítesz az államnak, egészségesebben, stresszmentesebben létezel satöbbi. Vagy melyik pillanatokat szereted a legjobban. Például a Kerékpárral közlekedem (Mar Gerda).

Már gyűlnek a pályázatok, szóval bátran jöhet a többi is! 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s